De positive van een Citrusboom

Als je van plan bent je eigen citrusboom te kweken, is een van de grootste vragen die je je waarschijnlijk afvraagt, hoe je veel fruit aan je citrusboom kunt kweken. Er is tenslotte niets meer bevredigend dan het eten van uw producten, en, zoals ze zeggen, hoe meer hoe beter! Om je te helpen bij het tuinieren, hebben we enkele tips van experts verzameld.

De citrusboom houdt van zonneschijn – vijf uur per dag is nodig voor maximale vruchtzetting. Het is het beste om ze op een warme en zonnige plek op het noorden te planten. In koelere klimaten, laat ze groeien naast een zonnige muur, waar stralingswarmte ze zal verwarmen. Je kunt ook potten in de winter naar binnen brengen.

Citrusbomen houden van water, maar al het water moet snel weglopen en niet in de wortelzone terechtkomen. Om dit te voorkomen, moet je voor het planten een kuil graven in een mogelijke plantplek en vullen met water. Als het langer dan 30 minuten duurt om af te tappen, is de afvoer onvoldoende. Heuvel de grond of kies een andere plek.

Citrus in kleine ruimtes

Wil je een citrusboom kweken, maar heb je geen ruimte voor grote bomen? Een oplossing is om je citrusflat tegen een warme, op het noorden gerichte omheining te trainen, een techniek die bekend staat als leivorm.

Plant ze met tussenpozen van 1,2 tot 1,5 meter, ongeveer 30 cm van het hek. Bind de stelen aan horizontale draden langs het hek en plaats de draden ongeveer 20 cm uit elkaar.

Op deze manier dringen de bomen de tuin niet binnen, maar zorgen ze voor een groenblijvend scherm om de omheining te verbergen. Door een scala aan variëteiten langs het hek te laten groeien, staat er altijd fruit klaar om de borrel om 18.00 uur te starten!

Ingemaakte citrus

Iedereen met een zonnetje kan citrus in een pot telen, maar houd er rekening mee dat ze constante verzorging, voeding en water nodig hebben om een ​​gezond gewas te produceren.

Ingemaakte citrus moet minstens om de drie jaar worden gesnoeid. Dit houdt in dat je de boom uit de pot trekt, 5 cm van de wortels rondom de kluit afsnijdt met een broodmes en opnieuw plant in dezelfde pot met wat verse potmix en citrusvoedsel. Dit maakt het verschil voor het aantal vruchten dat je het volgende seizoen krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *