De provincie Drenthe: ideale vakantiebestemming voor rustzoekers

Vakantie

Als je binnenkort vakantie hebt en je zou graag even willen ontsnappen aan de hectiek van alledag, dan is het een aanbeveling waard je vakantie in Drenthe door te brengen. Natuurlijk, ook Drenthe heeft met bijvoorbeeld Assen en Emmen grote steden, maar waar deze provincie toch vooral om bekendstaat is de rust en de natuur. Drenthe is immers ook een van de dunst bevolkte provincies van Nederland. De toeristische hoogtepunten die Drenthe biedt kun je dan ook in alle rust bewonderen. In de volgende alinea’s gaan we dieper in op deze hoogtepunten.

Cultuur snuiven? Bezoek de Drentse brinkdorpen

In inmiddels lang vervlogen tijden was een brink een plek waar vee werd verzameld. In latere periodes waren brinken de plek waar markten en bijeenkomsten werden georganiseerd. Drenthe is duidelijk de Nederlandse provincie waar deze brinken het meest werden opgericht. Doordat om deze brinken heen ook gebouwd werd ontstonden vervolgens brinkdorpen. En al mag de hoofdfunctie van de brink inmiddels wel enigszins zijn veranderd, deze brinkdorpen bestaan nog steeds in dezelfde hoedanigheid. Wie zich een tijdje in Drenthe ophoudt wordt dan ook aangeraden een of enkele van deze dorpen (bijvoorbeeld Diever, Orvelte, Taarloo of Dwingeloo) te bezoeken. 

Vakantie

Ontdek het verhaal achter de hunebedden

Misschien wel nog meer dan om brinkdorpen staat Drenthe bekend om zijn hunebedden. Dit zijn in wezen grafkamers die al in de prehistorie tot stand zijn gekomen. Door de mens, welteverstaan. Het boeiende en mysterieuze hieraan is dat de deskundigen er nog steeds niet helemaal over uit zijn hoe men destijds deze hunebedden heeft kunnen realiseren. Wel is bekend dat de zwerfkeien waarvan ze gemaakt zijn overblijfselen zijn van de IJstijd. Wil je volop genieten van de hunebedden? Dan is het slim om de zogeheten Hunebed Highway te volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *