Het vervangen van de draagarm in een Volvo s40: zo moet dat

draagarm volvo s40

De draagarm Volvo s40 draagt behoorlijk veel lasten. Het is de basis van de auto, en Volvo’s zijn doorgaans behoorlijk zwaar. Er komt dan ook veel kracht vrij bij het rijden. De draagarm moet dit allemaal kunnen hebben. Daarom kan deze ook slijten. Hoewel het doorgaans niet de bedoeling is dat de draagarm snel slijt, kan het alsnog gebeuren. Wat je dan doet? Dat ontdek je hier.

De draagarm: het skelet van de auto

De draagarm zou je kunnen zien als onderdeel van het geraamte van een auto. Deze stalen arm is vaak in de vorm van een driehoek gemaakt. Hij is onderdeel van de wielophanging van het voertuig. Tijdens het rijden komt er erg veel druk te staan op de wielen. Dat noemen we statische en dynamische kracht. Zo drukt bijvoorbeeld het gewicht van de auto constant op de wielen, maar dat geldt ook voor wanneer je optrekt, remt of een bocht neemt. De draagarm helpt dit allemaal op te vangen. Als de draagarm er niet zou zijn, dan zou de richting van het wiel de hele tijd veranderen en wiebelen. Dat is natuurlijk hartstikke gevaarlijk. Een draagarm is dus wel degelijk erg belangrijk.

draagarm volvo s40

Belangrijke eigenschappen van de draagarm

Een goede draagarm moet een aantal eigenschappen bevatten om echt van kwaliteit te zijn. Bij de draagarmen in Volvo’s is dat het geval. Dan gaat het om de volgende eigenschappen:

  • zeer krachtig
  • toch ook flexibel
  • onderhoudsarm

Een draagarm vervangen is een behoorlijke klus en niet iets dat je vaak wil moeten doen. Daarom zijn bovenstaande eigenschappen zo belangrijk: ze voorkomen onnodig onderhoud.

De draagarm vervangen 

Een draagarm vervangen hoeft in principe nooit, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Zonder een functionele garage ga je dit niet kunnen uitvoeren. Bovendien heb je uitvoerige kennis van het voertuig nodig. Daarom kun je de auto in dit geval het beste naar een garage brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *