Wegwerpluiers kost mij geld!

Ik moet elke maand veel geld uitgeven voor wegwerpluiers! Ik heb er nu wel genoeg van. Wanneer wordt mijn kind nu zindelijk, nog een paar maanden dan gaan we eraan beginnen. Mijn kind moet snel leren om zindelijk te zijn, want zo kan het niet verder. Dit hoor je vaak van moeders die geld willen besparen. Heb je er ooit aan gedacht om wasbare luiers te gebruiken?

Wasbare luiers van vroeger

Vroeger werden bladeren in dierenvel gelegd en met een touw vastgemaakt. Daarna werd er gebruik gemaakt van katoen of linnen doeken en deze werd vastgemaakt met veiligheidsspelden. Tegenwoordig wordt het veel minder gebruikt, dan de innoverende wasbare luiers. Het is veel oefenen voordat je het onder de knieën hebt, want je moet het in een soort driehoekig vorm om jouw baby doen. Kan je voorstellen hoe het gaat als je baby blijft bewegen wanneer je deze luier probeert vast te zetten. Men kent verschillende soorten wasbare luiers met hun nadelen. Maar er is nu eindelijk een betere versie uitgevonden die geweldig is, want het heeft veel voordelen.

Wasbare luiers van nu

Gelukkig komen wasbare luiers met vele voordelen. Het eerste pakket zal je kosten, maar op lange termijn zijn ze goedkoper, want je kunt ze voor een paar jaren gebruiken. Jouw volgende kind kan het ook gebruiken. Je moet je geen zorgen maken over het lekken, want ze sluiten goed aan en de kans dat het gebeurt is klein. Baby’s hebben ook veel minder last van luieruitslag, omdat deze zijn gemaakt van microvezel, katoen of bamboe. Ze zijn duurzaam en je zult geld mee besparen. Daarnaast komen ze in verschillende patronen, kleuren en hebben drukknoopjes of klittenbandjes die het verstelbaar maakt, waardoor het met je kind meegroeit. Wat het geweldig maakt is dat baby’s eerder bewust worden van poep en plas momenten, omdat ze snel natte billen krijgen. Dit betekent dat kinderen eerder zindelijk worden dan bij wegwerpluiers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.